*Brza dostava u 2-3 dana* 

0
Košarica

Obči uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

 

Opći uvjeti poslovanja i korištenja internetske trgovine

Opći uvjeti internetske stranice Blingbling.hr u vlasništvu tvrtke  Samanta Cimerman s.p. sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i na temelju međunarodnih kodeksa online poslovanja. 

 

Podaci o tvrtki: Blingbling.si, Samanta Cimerman s.p., Glonarjeva 2, 1000 Ljubljana. 

Porezni broj (PDV ID): SI45092125, Matični broj:  6518168000, iban: SI56 6100 0000 6482 566, swift: HDELSI22

 

Internetskom trgovinom Blingbling.hr upravlja tvrtka Samanta Cimerman s.p. (u nastavku "ponuđač").  Opći uvjeti poslovanja određuju djelovanje Blingbling.hr, prava korisnika i poslovni odnos između ponuđačem i kupcem. 

 

Dostupnost informacija

Ponuđač se obvezuje da će kupcu osigurati sljedeće informacije: 

a) identitet tvrtke (ime i sjedište, broj registra) 

b) podatke za kontakt koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon) 

c) bitne vrijednosti robe i povrat novca (storniranje robe i garanciju) 

d) dostupnost proizvoda (da svaki proizvod koji je na internetskoj stranici bude dostupan u razumljivom roku) 

e) uvjete dostave proizvoda ili vršenja stornacije (način, mjesto i  ROK  dostave) 

f) sve cijene moraju biti jasno i nedvojbeno istaknute kao i sadrže li dodatne troškove ili troškove dostave 

g) načine  plaćanja i dostave 

h) vremensko trajanje ponude 

i) rok u kojem je moguće odustati od kupnje; osim toga i koliko kupca košta povrat proizvoda 

j) objašnjenje postupka pritužbe sa uključenim podacima o kontakt osobi ili službi za kontakt s kupcima 

 

Ponuda  proizvoda

Artikli naBlingbling.hr su redovito ažurirani. Nastojimo pružiti adekvatne informacije o svakom proizvodu, te se ispričavamo zbog mogućih propusta. Sve eventualne  pritužbe nam možete javiti na info@blingbling.hr. U slučaju da artikli nisu raspoloživi, to je jasno naznačeno. 

 

Načini plaćanja

Ponuđač omogućava sljedeće načine plaćanja: 

- gotovinom pri prijemu; U slučaju da ste za dostavu naveli drugu adresu, plaćanje pouzećem nije moguće. 

- plaćenje putem Paypala

Kupoprodajni ugovor (narudžba) je u elektronskom obliku spremljena kod ponuđača, a kupac pri kupnji automatski zaprima račun na upisanu elektronsku adresu. 

 

Cijene

Cijene sadrže 22% DDV-a. Cijene su važeće u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Cijene su važeće u slučaju navedenih načina plaćanja pod gore navedenim uvijetima. Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca je sklopljen u trenutku kada ponuđač potvrdi narudžbu (kupac zaprima elektronsku obavijest o statusu potvrđene narudžbe). Od tog trenutka su sve cijene i ostali uvjeti fiksni i  vrijede za ponuđača, kao i za kupca. 

Sve posebne ponude na webshopu vrijede do navedenog datuma ili do isteka zaliha proizvoda na akciji.

 

Promocijski kodovi

Povremeno primateljima e-novosti ili putem drugih komunikacijskih kanala šaljemo promo kodove. Promo kod  sadrži različite pogodnosti, od poklona do popusta. Svaki kod je vremenski ograničen. Koristi se tako da se na blagajni unese u poseban prozor predviđen za to i potvrdi klikom na gumb "Potvrdi". Posjetitelj, tj. kupac može iskoristiti samo jedan kod po kupovini. 

 

 ODUSTAJANJE  OD NARUČENE ROBE

Pri  nagodbi sklopljenoj na daljinu, potrošač ima pravo u četrnaest (14) dana tvrtki na elektronsku adresu  javiti nezadovoljstvo kupljenim proizvodima. Pri tome ne treba navesti razlog svoje odluke. Vraćanje zaprimljene robe uzima se kao obavijest o odustajanju od kupoprodaje.  Potrošač mora u najkasnije 16 dana po obavijesti o povratu vratiti robu. Potrošač robu vraća na adresu: Samanta Cimerman s.p., Glonarjeva 2, 1000 Ljubljana - Slovenija.

 

Po prijemu robe će tvrtka potrošaču sukladno sa zakonom vratiti  ukupan plaćeni iznos proizvoda. Jedini trošak koji snosi potrošač je neposredni trošak povrata robe. Pošiljke sa otkupninom ne primamo. 

Potrošač pri povratu robe treba poslati i račun te osobne podatke, uključujući i broj transakcijskog računa na koji želi dobiti povrat novca. Povrat novca ćemo izvršiti u roku 30 dana od obavijesti o odustajanju od ugovora. Pri povratu novca se vraća vrijednost proizvoda, ali ne i troškovi slanja. Kupac mora u roku 14 dana putem maila najaviti povrat proizvoda, a mi ćemo poslati upute o povratu. Kupac zatim ima još 30 dana za vraćanje robe na našu adresu. U suprotnom slučaju ne možemo izvršiti povrat novca. 

 

Robu  je potrebno  poslati na sljedeću adresu: 

Samanta Cimerman s.p.  (Blingbling.hr)

Glonarjeva 2, 

1000 Ljubljana 

Slovenija.

 

Sigurnost osobnih podataka

Ponuđač se obavezuje na trajno čuvanje svih osobnih podataka korisnika. 

Ponuđač će osobne podatke koristiti isključivo za ispunjenje narudžbi (slanje informativnog sadržaja, ponuda, računa) i ostalu potrebnu komunikaciju. 

Korisnički podaci u ni kojem slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama. Za čuvanje osobnih podataka je odgovoran i sam korisnik i to tako da brine za sigurnost svog korisničkog imena i lozinke. 

 

Komunikacija

Ponuđač će s korisnikom stupiti u kontakt putem sredstava za komunikaciju na daljinu samo ukoliko se korisnik tome izričito ne protivi. Informativne elektronske ili SMS poruke će sadržavati sljedeće: - jasno i nedvojbeno će biti označene kao informativne, - pošiljatelj će biti jasno vidljiv, - različite akcije, pomocije i druge tržišne tehnike će biti označene kao takve. Jednako će tako biti i jasno izrečeni uvjeti sudjelovanja u njima, - jasno će biti predstavljen način odjave iz istih, - želju korisnika o prestanku prijema oglasnih poruka će ponudač i poštivati. 

 

PRAVNA OBAVIJEST

Internet trgovina Blingbling.hr svi podaci na njoj, slike proizvoda, grafički i video elementi na stranici su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima i nije ih dozvoljeno reproducirati ili koristiti bez prehodnog pismenog odobrenja.

 

Pritužbe i sporovi

Ponuđač poštuje valjani zakon o zaštiti potrošača. Ponudač će se truditi ispuniti svoju dužnost, uspostaviti učinkovit sistem rješavanja pritužbi i odrediti osobu sa kojom se, u slučaju poteškoća, kupac može povezati telefonski ili putem maila. Pritužbu je moguće podnijeti putem e-mail adrese info@blingbling.hr. Postupak rješavanja pritužbi je tajan. 

Ponuđač će u roku pet radnih dana potvrditi prijem pritužbe, javiti kupcu koliko dugo će potupak trajati i sustavno ga obavještavati u razvoju postupka. Ponuđač je svjestan da svaki sudski spor iziskuje ekonomski trošak i time potrošaču nudi sve u svojoj mogućnosti da se svaki spor riješi sporazumno. 

 

Darovi pri promotivnim akcijama

Rado nagrađujemo   Naše vjerne kupce, primatelje e-obavijesti i sve koji nas prate putem različitih medija, pa u  skladu s time često radimo promotivne akcije. Jedna od tih akcija je i dar pri kupnji iznad određenog iznosa. Ukoliko se kupac odluči iskoristiti takvu akciju, ujedno se obavezuje da će, ukoliko dođe do povrata dijela ili svih artikala, vratiti i dar, osim ukoliko preostala vrijednost kupnje ne prelazi granicu koja je određena za dar ili ukoliko kupac vrši zamjenu artikla za neki drugi iz internet trgovine. Isto tako, poklone pri kupnji ne mjenjamo niti za njih vršimo povrat novca. 

 

Obavijesti i e-novosti

Korisnik se slaže da ga pri prijavi na e-novosti povremeno obavještavamo o novostima na stranici, novostima u ponudi i promocijskim akcijama. Ponuđač se obavezuje da e-mail adrese korisnika neće zloupotrijebiti ili otkriti trećoj osobi. Korisnik se može odjaviti sa e-novosti u bilo kojem trenutku. 

 

Nikako ne preporučujemo kupnju nakita osobama koje imaju bilo kakvu vrstu alergija na nakit i neplemenite metale.

 Prijavi se na e-novosti >>